Wat je leaseauto zegt over je bedrijf?
  • images
  • 11:54
  • images
  • Reageren.

Wat je leaseauto zegt over je bedrijf?

Aan welke eisen moet een leaseauto voldoen? Die moet in de eerste plaats comfortabel en betrouwbaar zijn, uiteraard ook goed te financieren voor werkgever en werknemer. Daarnaast mag het natuurlijk ook wel een auto zijn die een beetje indruk maakt, dat zorgt immers voor een goede binnenkomer bij klanten en andere zakenrelaties. Juist dat laatste punt is iets dat best eens wat meer aandacht mag krijgen, je besteed immers toch ook aandacht aan hoe je er zelf uitziet? Is een luxe auto dan wel het beeld dat je uit wilt dragen? Of kun je het imago van je onderneming misschien ook op een andere manier uitdragen?

Groen is goed

De laatste jaren wordt door zowel consument als ondernemer steeds meer waarde gehecht aan duurzaamheid en oog voor de wereld om ons heen. Dat uit zich bijvoorbeeld in verschijnselen als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maar ook in het kiezen voor auto’s die beter zijn voor het milieu. Denk hierbij aan hybride auto’s en elektrische auto’s, die niet alleen minder brandstof verbruiken maar ook minder CO2 uitstoten. Wie dit soort auto’s in het wagenpark van zijn of haar bedrijf opneemt, straalt dan ook duidelijk een milieubewust imago uit.

Verkoop elektrische auto’s stijgt sterk

Vooral in de laatste maanden van 2013 neemt het aantal verkochte elektrische auto’s flink toe, zo blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging. Zo werden er in 2012 nog 5.100 elektrische auto’s verkocht, maar staat dat aantal in 2013 al op 18.000. De voornaamste reden hiervoor is een wijziging op fiscaal vlak. Voor een auto die in 2013 wordt gekocht geldt namelijk de komende vijf jaar nog een bijtelling van 0 procent. Wie na 1 januari 2014 een elektrische auto koopt valt in de categorie van 4 procent bijtelling, dus voor veel automobilisten is het aantrekkelijk om voor het einde van het jaar nog snel even over te stappen op een elektrische auto.

who-drives-electric-cars