Netwerken voor vrouwelijke ondernemers
  • images
  • 14:54
  • images
  • Reageren.

Netwerken voor vrouwelijke ondernemers

Speciaal voor vrouwelijke ondernemers zijn er speciale vrouwennetwerken opgericht.

Bedrijvige Vrouwen

Een van deze netwerken is Bedrijvige Vrouwen. Dit netwerk is opgericht om vrouwelijke ondernemers in Amsterdam op een aansprekende manier zichtbaar te maken voor de opdrachtgevers, maar ook voor elkaar. In Amsterdam zijn relatief veel kleine bedrijven en zzp’ers, waaronder ook veel vrouwen. Bedrijvige Vrouwen wil de talenten, ervaringen en kennis van deze vrouwen bundelen en delen.

BPW

Niet alleen in Amsterdam zijn dit soort speciale vrouwennetwerken te vinden. BPW is een netwerk voor vrouwen met clubs in verschillende delen van Nederland. Deze clubs organiseren onder andere cursussen en uitwisselingsprogramma’s met het buitenland. Op de site van BPW is op een kaart te zien waar de verschillende activiteiten worden georganiseerd, al dan niet in Nederland.

Captain’s Table

Captain’s Table is ‘de tafel van de kapitein die tijdens zijn reis de verschillende gasten uitnodigt om te dineren’. Het is een netwerk van vrouwen, door vrouwen, voornamelijk bedoeld om een groot netwerk op te bouwen en te onderhouden van ondernemende, initiatiefrijke vrouwen die elkaar ondersteunen en inspireren. Door Captain’s Table wordt er eens in de twee maanden een lunchbijeenkomst georganiseerd. Daarnaast is er voor de leden ook eens in de zoveel tijd een algemene leden vergadering, waar elk lid haar stem kan laten horen.

LinkedMeer

Ook voor ondernemende vrouwen die in hun regio op zoek zijn naar professionele vrouwen, is er een speciaal netwerk: LinkedMeer. Dit netwerk wil deze vrouwen uit dezelfde regio op een plezierige manier bij elkaar brengen om nieuwe zakelijke contacten op te doen, professioneel te groeien en kennis uit te wisselen.  Op de site van dit netwerk is ook regelmatig een blog te lezen van mensen die direct of indirect bij LinkedMeer betrokken zijn. Evenals andere vrouwennetwerken, worden er door LinkedMeer onder andere netwerkborrels en themabijeenkomsten georganiseerd.