Invoering IBAN-acceptgiro
  • images
  • 11:37
  • images
  • Reageren.

Invoering IBAN-acceptgiro

Er wordt al tijden gewerkt aan de invoering van de International Bank Account Number (IBAN)-rekeningnummers. Sinds 1 juli is ook de acceptgiro beschikbaar voor IBAN, de IBAN-acceptgiro. Na 31 december 2013 mag de oude acceptgiro ook niet meer worden verstuurd. De wijziging van het rekeningnummer kan gevolgen hebben voor de administratie en de software waarmee betaalopdrachten worden geregeld binnen je bedrijf. Het is belangrijk je hier nu al op voor te bereiden, door goed te informeren waar je rekening mee moet houden. Gelukkig probeert De Nederlandse Bank (DNB) het ons wel zo makkelijk mogelijk te maken door de IBAN Impact-Check ter beschikking te stellen, zodat duidelijk wordt wat er binnen je bedrijf moet veranderen.

Daarnaast is er een handige website ontwikkeld waarop je gemakkelijk kan checken hoe een normaal rekeningnummer geconverteerd wordt naar een IBAN-rekeningnummer.

Belangrijk om te weten is ook dat de huidige rekeningnummers en betaalmiddelen na 1 februari 2014 helemaal niet meer te gebruiken zijn.