De passende zakelijke vrouwenoutfit
  • images
  • 14:57
  • images
  • Reageren.

De passende zakelijke vrouwenoutfit

Je eerste indruk is vaak veelzeggend. Mensen beoordelen je aan de hand van deze indruk en daarom is het van groot belang dat dit een goede indruk is. Een groot gedeelte van deze indruk wordt niet bepaald door wat je te zeggen hebt, maar door je uiterlijk. Niet alleen je natuurlijke schoonheid helpt mee, maar ook kun je veel doen met kleding. Bij dezen dan ook een aantal tips voor kleding die je bijvoorbeeld zou kunnen dragen naar een bijeenkomst van een netwerk voor vrouwelijke ondernemers.

collage-zakelijke-vrouwenoutfit4

Veelgemaakte fouten

Er zijn een aantal fouten die vaak worden gemaakt in het zakenleven. Een fout wil je niet maken, dus let daarom altijd op het volgende: zorg ervoor dat je altijd passende kleding draagt. Een te klein shirt kan net dat ene vetrolletje zichtbaar maken en een te grote trui kan er voor zorgen dat je slordig overkomt. Daarnaast werkt een te laag decolleté ook niet in je voordeel: het zorgt er alleen maar voor dat degene met wie je praat af wordt geleid. Ook is het een don’t om zonder panty naar een afspraak te gaan. Dit staat onprofessioneel. Het is sowieso niet goed om je te bloot te kleden, dit werkt evenals een te laag decolleté alleen maar afleidend.

Zorg er altijd voor dat je volwassen over komt en stem dit dan ook af met je kleding. Indien je dat niet doet, is de kans groot dat je dan niet serieus wordt genomen. Als laatste moet je goed op je accessoires letten: zorg ervoor dat ze goed bij de rest van je outfit passen en let ook op dat het niet te veel wordt. Een armband én een ketting én grote oorbellen zorgen er al snel voor dat je chaotisch overkomt.

collage-zakelijke-vrouwenoutfit

Do’s voor vrouwen

Veelgemaakte fouten zijn er om van te leren en dit in de toekomst beter aan te pakken. De stijlregel hierbij is: ‘kies kleding die bij jouw persoonlijk, figuur en stijl past’. Enkele tips zijn:

  • Ga géén dingen dragen die niet bij je persoonlijk past. Ben je bijvoorbeeld een stoerder type, ga dan niet overdreven klassiek verkleed. Punt 1 voel je je er waarschijnlijk niet happy bij en punt 2 slaat dit direct over op je houding en gezichtsmimiek. 
  • Draag een goed passende BH en onderbroek die tevens corrigerend werken als dat nodig is.
  • Draag bij rokken of jurken altijd een panty en let daarbij ook op de kleur. Kies altijd voor een donkere panty dan je huidskleur en neem tevens een reserve panty mee. Blote binnen zijn zakelijk echt ‘not done’.
  • Zorg voor schone handen en kies een net paar schoenen. Het zijn ijkpunten binnen een gesprek waaraan je kunt zien of iemand netjes of slordig is.
  • Kies voor de juiste accessoires die iets toevoegen aan je outfit. Zorg dat het matcht met je outfit en stem de accessoires met elkaar af.